Så slipper du skärmstress och digital ångest

Stephanie från Älmhult i Småland uppfann mobilfodral med lås och skapade en hållbar digital livsstil - med mer mänsklig kontakt och ökad närvaro!

“Vår digitala livsstil underlättar vår vardag otroligt mycket men som i mycket annat handlar det om att ha en hälsosam balans.”

Stephanie Spindler Jonsson är entreprenören och uppfinnaren som fick nog av det ständiga mobilscrollandet och tog saken i egna händer. Hon uppfann det låsbara mobilfodralet, en helt ny och revolutionerande produkt som ger dig en välbehövlig paus från telefonen utan att du behöver stänga av den.

 

- I den bästa av världar skulle min produkt inte behöva finnas, men eftersom vi inte förmår oss att ”bara” stänga av telefonen, behövs det ett konkret verktyg för att underlätta en digital paus, säger Stephanie, VD för företaget MyPauze som hon äger och har grundat.

 

Vi har vant oss vid att ständigt vara uppkopplade, tillgängliga och alltid bli överösta av intryck. Vi sträcker oss efter vår telefon i genomsnitt var sjunde minut. Den följer med oss överallt, i sängen, på toaletten, på lektionen, träningspasset, vid matbordet, i tvättstugan eller tv-soffan. Och alltid på max en armlängds avstånd.
-Det är inte konstigt att vi känner oss stressade och mobilberoende, säger Stephanie. 

 

- Det första och sista vi gör varje dag är ju att scrolla på våra telefoner. Vi har telefonen jämte oss vid sängen och det stressar oss och ger en strålningsrisk. Med mitt fodral slipper du allt det här samtidigt som väckarklockan fortfarande funkar, säger Stephanie Spindler Jonsson.

 

Stephanie har lösningen

Stephanie Spindler Jonsson är en ung företagare i Växjö som är född och uppvuxen i Älmhult. Hon tröttnade på att fika med vänner som var helt uppslukade av sina telefoner. Och hon påverkades starkt av alla larmrapporter om ett ökat destruktivt mobilanvändande, skärmångest, frånvarokänsla och för mycket stillasittande, inte minst bland barn. 

 

Så hon uppfann helt enkelt ett signalblockerande fodral som får din mobil att ”försvinna” och bli tyst för en stund. 

-Jag vill skapa en acceptans i samhället att det är “okej” att checka ut och ta en paus från det digitala, leva mer i nuet och inte alltid vara tillgänglig dygnets alla timmar. Det tror jag många hade uppskattat och mått bra av. 

 

- De låsbara fodralen för mobiltelefoner och surfplattor är perfekta verktyg för föräldrar att reglera och skapa rutiner för barnens skärmtid. Hela familjen får en välbehövlig paus från den digitala stressen, säger Stephanie Spindler Jonsson.

 

Fodralet blockerar all kommunikation
Fodralet från MyPauze innehåller ett speciellt, strålningsskyddande material som effektivt blockerar all kommunikation i mobilen, reducerar strålning och minskar digital stress. Materialet är unikt och har militärt ursprung.

 

Ger dig en skön digital paus

Fodralen är tillverkade i veganskt läder och finns i flera olika utföranden för mobil och surfplatta, med eller utan lås. Du stoppar helt enkelt i din telefon i fodralet och slipper alla signaler och pushnotiser. Det låsbara fodralet öppnas smidigt med en magnetnyckel.

 

- Att använda fodralet är ett sätt att fysiskt markera att nu tar jag en paus från min telefon. Vill du inte ha ett låsbart fodral så finns det även utan lås, säger Stephanie.

 

Men varför behövs ett MyPauze fodral - kan man inte bara stänga av telefonen?

- Jo det kan man tycka. Men ärligt talat, när stängde du senast av din telefon? Vi gör det nästan aldrig. Och att ha mobilen liggande framför oss stör vår koncentration, oavsett om den är i flightmode eller är avstängd. Att ”gömma och låsa in” den digitala enheten med ett fodral skapar en extra barriär. Vi plockar helt enkelt bort godispåsen framför oss.

 

- Dessutom kommer du att upptäcka hur ofta du plockar upp din telefon. Det blir en viktig aha-upplevelse att inse hur beroende man faktiskt är av sin telefon, säger Stephanie.