fbpx

MINSKA SKÄRMTID OCH ÖKA DIN NÄRVARO – FÖR EN HÄLSOSAM DIGITAL LIVSSTIL

MyPauze grundades med visionen att hjälpa människor att minska skärmtid och digital stress. Koppla från och koppla av med MyPauze stilrena produkter som är utvecklade med stor omsorg för att ge utrymme för riktiga konversationer med en ökad närvaro. MyPauze gör det möjligt att skapa balans mellan ett uppkopplat liv, återhämtning och kvalitetstid, på ett enkelt och okomplicerat sätt. Koppla från och koppla av – Ta en MyPauze

Vår historia

Vi spenderar i genomsnitt över 3 h per dag framför våra skärmar och skärmtiden fortsätter att öka. Stephanie Spindler Jonsson, grundare till MyPauze började ifrågasätta hur vi spenderar vår digitala tid och upplevde själv att hon spenderade allt för mycket tid framför sin skärm. Skärmtid som tog uppmärksamhet och fokus från annat viktigt i livet så som återhämtning, reflektion och kvalitetstid med familj och vänner. Hon insåg att ett ständigt scrollande inte var hållbart och i dessa tankar föddes idén om en produkt, som skulle få den digitala enheten att ”försvinna” och bli tyst för en stund. Idén resulterade i unika fodral som blockerar kommunikation, reducerar strålning och minskar digital stress. Konkreta verktyg för att minska skärmtid, öka fokus och stärka kontakten mellan människor. En lösning på destruktivt mobilanvändande, skärmkonflikter och skärmångest.

Varumärke

MyPauze hämtar sin inspiration från naturens färger och element. I naturen finner vi lugnet och tid för reflektion och återhämtning. Namnet MyPauze kommer från ”min paus” som grundar sig i att skapa en digital balans genom att ta skärmfria pauser. U:et i MyPauze är utformat som ett paustecken för att symbolisera den digitala pausen.

Design

MyPauze väldesignade fodral är utvecklade med stor omsorg och eftertanke. Fodralen är utformade för att passa majoriteten av marknadens mobiltelefoner och surfplattor. Vi har kombinerat funktionalitet med skandinavisk design för att skapa en stilren känsla. Fodralen är tillverkade av exklusivt veganskt läder i olika färger och mönster för att du ska kunna minska din skärmtid med stil och omtanke.

Hållbarhet

Vi ställer höga krav på våra leverantörer. Genom nära dialog, engagemang och närvaro förvissa vi oss om att kraven på kvalitet och säkerhet på våra produkter uppfylls. Alla våra produkter och produktionsprocesser följer europeiska standarder och riktlinjer. Våra produkter uppfyller kraven enligt kemikalieförordningen REACH (”Registration, Evaluation, Authorisation & Restriction of Chemicals”) som värnar om både folkhälsan och naturen. För att säkerställa våra leverantörsmedarbetares arbetsförhållanden, säkerhet och välmående, följer samtliga av våra leverantörer BSCI:s riktlinjer. Urval av material sker med stor omsorg och eftertanke. Våra produkter är tillverkade av icke-animaliskt PU vilket innebär att de är 100% veganska och cruelty-free. Vi transporterar och paketerar våra produkter så klimatsmart som möjligt. Genom samordnade transporter och långsiktiga samarbeten, strävar vi kontinuerligt efter att minska koldioxidavtryck och värna om en hållbar framtid och miljö.

Grundare

När jag besökte en skola och för första gången presenterade fodralen för en 6e klass räckte en pojke upp handen och frågade mig om han kunde få ta med sig ett fodral hem. Jag frågade honom varför och fick svaret; ”min mamma skulle behöva en sån där, hon är mer med sin mobil än med mig”.  Denna mening gjorde mig otroligt berörd och understryker varför MyPauze behövs.

Mitt namn är Stephanie Spindler Jonsson, jag är en småländsk entreprenör och uppfinnare från Älmhult som tröttnade på det ständiga mobilscrollandet, med oro för hur ett destruktivt skärmliv kan påverka våra närmaste relationer och hälsa. Jag utvecklade fodralen som verktyg för att hjälpa människor att skapa en hållbar och hälsosam digital livsstil. Jag vill skapa en acceptans i samhället att det är ”okej” att ta en digital paus ibland, och att det är okej att inte vara tillgänglig dygnets alla timmar. Vår digitala livsstil är fantastisk och underlättar vår vardag på så många sätt men som i mycket annat handlar det om att ha en balans och att vara närvarande i stunden.

//Stephanie

Stolt samarbetspartner

Vi ställer oss bakom Generation Peps vision – att alla barn och unga ska ha möjligheten och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Idag kommer bara tre av tio unga upp i den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, 60 min per dag, och bara en av tio äter tillräckligt mycket grönsaker, frukt och bär. Detta vill vi vara med och förändra! Vi bidrar genom att vi hjälper barnfamiljer att minska stillasittandet framför skärmen och uppmuntrar till mer fysisk aktivitet och kvalitetstid tillsammans med familjen. Tillsammans skapar vi en folkrörelse för barn och ungas hälsa.

Kontakta oss

Har du någon fråga om vårt erbjudande, våra produkter eller förslag på samarbete? Eller vill bli återförsäljare? Tveka inte att höra av dig till oss.

info@mypauze.com